Политика Приватности

Вишња Бубањ Вучић ПР Едукативни центар Нови Сад, Матични број: 67336623, ПИБ: 114117568 (у даљем тексту „ucimosrpski“, „ми“, „нас“, „наше“) изузетан значај поклања заштити Ваше приватности па Вас молимо да пажљиво прочитате Политику приватности како бисте разумели шта ми практикујемо на пољу прикупљања, обраде и чувања поверених нам информација.

Заштита приватности корисника

Обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалититне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви наши запослени одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Које информације прикупљамо

Информације прикупљене директно од Вас при куповини Претплате

Приликом куповине Претплате и регистрације на Сајту у обавези сте да дате Ваше име, презиме и адресу као и адресу е-поште. Ове податке можете накнадно сами изменити на страници Мој налог. Осим наведеног не прикупљамо ни један додатни податак без обзира на начин којим плаћате Претплату.

Информације прикупљене од Ваших активности на Сајту

Током Вашег коришћења Сајта прикупљамо одређене податке који су саставни део портала и служе за евидентирање напретка у учењу као и за побољшања Сајта.

Неки од најчешће добијених података:

 • Информације о започетим и завршеним курсевима
 • Подаци о одгледаним лекцијама
 • Подаци о успешности и/или неуспешности на питањима и тестовима
 • Детаље око обављања Претплате и навика у коришћењу Сајта
 • Информације везане за Вашу комуникацију са „ucimosrpski“,
 • Како користимо прикупљене податке
 • Коришћење података у сврху функционисања Сајта „ucimosrpski“

Одређени подаци су нам неопходни како би сам Сајт функционисао, а учење на њему било квалитетно и ефикасно. Ево због чега прикупљамо неке податке:

 • е-маил адреса и лозинка омогућују нам да Вас препознамо приликом поновног доласка на Сајт.
 • Име и презиме користимо за ваше препознавање након пријављивања на Сајт, а уместо генеричког корисничког имена.
 • Адреса нам омогућава да вас контактирамо у случају уважене рекламације или повраћаја средстава.
 • ИП адреса омогућава спречавање спамова, превара и злоупотреба Сајта чиме повећавамо безбедност.

Коришћење информација у сврху побољшања Сајта

Жеља нам је да доживљај учења на Сајту буде на највишем могућем нивоу, у сврху постизања тог циља прикупљамо податке о активностима приликом учења, навика уписивању курсева, решавању тестова и слично. Све ово нам омогућава побољшање квалитета Сајта као и Вашег доживљаја.

Неки од конкретних примера коришћења података су:

 • Број отварања лекције у поређењу са бројем покушаја решавања теста нам говори о усаглашености лекције и теста уз ту лекцију.
 • Задржавамо податке о пријављивању на Сајт како би омогућили бржи рад и уклонили потребу за поновним уношењем параметара за пријаву и тиме поједноставили процес.
 • Праћење на који начин се служите Сајтом и колико времена одузима одабир курсева и лекција помаже нам у развоју и побољшању Сајта и услуге.
 • Пратимо и сакупљамо податке о томе које типове Претплате корисник преферира, колико редовно обнавља претплату и време године кад је обнавља и ове податке користимо при пословним истраживањима и пројекцијама.
 • Скупљамо и чувамо техничке податке као што су тип коришћеног веб прегледача, оперативни систем и друге софтверске и хардверске информације, а у циљу праћења кад и како корисници приступају Сајту чиме смо у могућности додатног прилагођавања Сајта Вашим потребама.

Коришћење е-маил адресе

За комуникацију са Вама користимо Вашу е-маил адресу коју сте оставили при регистрацији. Поруке које ће Вам стизати на е-маил су углавном сервисне природе, обавештења о унапређењу сајта, о новим објављеним материјалима и о активностима везаним за ваш налог и чланарину. Неке од порука које Вам могу стићи су:

 • Након куповине Претплате на е-маил шаљемо потврду и рачун.
 • По завршетку курса, на е-маил шаљемо поруку са информацијама да је корисник успешно завршио курс.
 • Када заборавите лозинку и уђете у процес њене промене тада на е-маил шаљемо поруку са линком за промену лозинке.
 • Ако сте затражили одређене информације постоји могућност да вам исте пошаљемо на е-маил.

Сигурносне мере

Све информације и податке које смо прикупили о корисницима строго чувамо на безбедном серверу у складу са интерним сигурносним протоколима уз праћење и поштовање важећих закона. Информације и подаци доступни су само нашим запосленима којима су ти подаци потребни за обављање посла. Сви наши запослени, као и наши пословни партнери одговорни су за поштовање начела заштите приватности. Користимо сигурносну енкрипцију за чување лозинке или детаља за пријављивање. Нажалост, слање информација путем интернета није стопроцентно безбедно тако да осим чувања за које имамо примењене мере сам процес доласка информација до нас не можемо обезбедити сходно томе те радње обављате на сопствени ризик. Од тренутка добијања информација ми предузимамо све радње како би онемогућили недозвољен приступ налогу и Вашим подацима.

Дељење података

Постоје одређене ситуације у којима „ucimosrpski“, може делити информације и то су руковање самим Сајтом у случајевима када је потребно обезбедити несметан рад Сајта или када се уводе нове функционалности као и у могућим случајевима када је то у законским оквирима затражено од надлежних органа и институција.

О Политици приватности

Имајте у виду да Политика приватности представља део Услова коришћења створених у сврху коришћења Сајта и заједно формирају Споразум (Уговор) између Вас и „ucimosrpski“,. Услови дефинисани у Условима коришћења се једнако односе и на Политику приватности, сходно томе свака накнадна измена у Политици приватности третира се на исти начин као и измене у Условима коришћења.

Провери своју претплату!

Не дозволи да ти претплата истекне када ти је најпотребнија, баш пред тест или пред одговарање.
Реагуј на време!
ПРОВЕРИ
Учимо Српски .rs
Булевар цара Лазара 53, Нови Сад
+381 63 525 297      podrska@ucimosrpski.rs
ucimosrpski.rs
Вишња Бубањ Вучић ПР Едукативни центар Нови Сад
Делатност: Остало образовање
Шифра делатности: 8559
Матични број: 67336623
ПИБ: 114117568